netherlands germany france united-kingdom

Olivier en Cabrio 5e in CP International Spruce Meadows!

 In de GP van Spruce Meadows, de hoogst gedoteerde proef ter wereld ( 1.5 miljoen dollar prijzenpot ), Olivier Philippaerts ( Cabrio van de Heffinck ) eindigde op de vijfde plaats. Twee jaar geleden wonnen zij deze.
 
Foutloos in de eerste ronde mocht Olivier dus door naar de tweede, en de eerste helft liep het super. Maar hij zat een beetje dicht tegen de Rolex-oxer, en maakte een fout. Met nog één strafpunt extra voor tijdsoverschrijding kwamen ze aan de finish, toch nog goed voor dus de 5de plaats.

Cabrio maakte gisteren overigens al een goede indruk in de BMO Nations Cup, waar hij met telkens 4 strafpunten over de eindstreep kwam. En dat bracht België in de eindafrekening op een 3de plaats.

“ Cabrio deed het uitstekend in de eerste omloop waarin we foutloos bleven. In een barrage met 12 deden we het goed tot we iets over halfweg op de Rolex hindernis een balk aantikten. Dat is jammer want Cabrio had een dubbele foutloze ronde verdiend. Maar eigenlijk mag ik niet mopperen want in drie jaar eindig ik hier twee keer in de top vijf. Dat zijn mooie adelbrieven die ik kan voorleggen ” zegt Olivier Philippaerts.

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten