netherlands germany france united-kingdom

Cabrio en Olivier dubbel nul in La Baule

 Dubbele foutloze ronde Olivier Philippaerts en Cabrio - België eindigt als tweede in Landenprijs La Baule.

België is vandaag tweede geworden in de Landenprijs in La Baule. Halfweg stond België aan de leiding met nul strafpunten maar ons land slaagde er niet in om die sterke lijn door te trekken in de tweede ronde. Frankrijk legde een vlekkeloos parcours af in die tweede ronde en wint voor eigen publiek. België eindigt op een knappe tweede plaats.

Voor het eerst sinds bijna een jaar maakte Olivier Philippaerts nog eens deel uit van het nationale team dat deelnam aan de landencompetitie en de Limburger stelde niet teleur. Samen met zijn hengst Cabrio van de Heffinck legde hij het parcours twee keer foutloos af. Na de zege in de GP van Vejer de la Frontera, de knappe prestatie in de GP van Lummen is dit het derde knappe resultaat waardoor we kunnen concluderen dat Olivier Philippaerts en Cabrio van de Heffinck beiden helemaal terug zijn.

“ Misschien is dat wel zo maar laat ons vooral nuchter blijven ” zegt Olivier Philippaerts. 
“ Uiteraard ben ik heel tevreden met deze prestatie en ik voel dat ook bij mijn paard. In de eerste ronde sprong Cabrio uitstekend, in de tweede ronde zo mogelijk nog beter. Na de zege in Spanje en de sterke prestatie in Lummen trekken we de goede lijn door. Cabrio is ontbolsterd, volwassener geworden. Hij is 12 jaar oud en hij probeert zichzelf steeds te verbeteren. We zijn terug op de goede weg en ik hoop dat we dit jaar samen nog mooie dingen kunnen laten zien.”

Ga terug

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten